Over Koicentrum Sneek

Koicentrum Sneek is opgericht uit pure passie voor Koi. U ziet dit terug in alles! Onze winkel, producten en adviezen hebben maar één doel, namelijk het welzijn van de Koi en uw plezier in de hobby! Onze missie is om een koi winkel te zijn voor elke hobbyist en voor elke portemonnee.

Of u nou een siervijver heeft met daarin enkele Koi óf een professionele koivijver met alles erop en eraan, u bent bij ons van harte welkom!

De Winkel

Onze winkel in Jutrijp (onder de rook van Sneek, Sneek) telt diverse bassins met koi in alle maten en alle prijzen. Naast Koi vind u bij ons alle producten die u nodig heeft om een goede vijver te bouwen of onderhouden, en natuurlijk niet te vergeten uw Koi te voeren.

Hoe het begon...

Ruim 20 jaar geleden is de passie voor koi ontstaan door een buurman die een groot gat aan het graven was. Nieuwsgierig ging ik als kleine jongen eens kijken en werd langzaam besmet met het koi virus. De 3 jaren daarna ben ik vrijwilliger geweest op de Holland Koi Show en heb ik enorm veel geleerd over het houden van Koi. Zodoende rolde ik in een bijbaantje bij een grote dealer uit Nijkerkerveen.

Enkele jaren later is de stap gezet naar een eigen winkel in het mooie Friesland... (Uiteraard is dit een hele korte versie...)

Het leuke aan het verhaal is dat mijn buurman van destijds nu een goede vriend is, regelmatig in de winkel te vinden is en af en toe bijspringt of de winkel draait als dat nodig is.

Onze Koi

Onze winkel heeft diverse bassins van klein tot groot, allen voorzien van professionele filtersystemen die zorgen voor de beste watercondities voor onze Koi. Wij bezuinigen niet op bacteriën, voer en waterbehandelingsproducten, wij gebruiken alleen het beste! Al onze bassins zijn voorzien continue waterverversing.

Wekelijks maken we preventief een afstrijkje van onze koi om ze te controleren op parasieten. Daarbij komt er meerdere malen per jaar een gespecialiseerde dierenarts langs om ons ‘eigen werk’ te controleren. Zo bent u als klant verzekert van een gezonde koi waar u direct van kunt genieten, vanaf het moment dat hij in uw vijver zwemt.

Graag tot ziens bij Koicentrum Sneek!