Japan, de wondere wereld van Koi...

Koicentrum Sneek reist jaarlijks minimaal 2x af naar Japan. In het najaar gaan we naar Japan om bij de oogst van de nisai (2-jarige) en oudere Koi aanwezig te zijn.

In de eerste weken van de oogst zijn we in het Niigata gebergte om eerste keus te hebben bij de net geoogste Koi. Het voorjaar staat vooral in het teken van tosai (1-jarige) Koi. 

Wilt u zelf een keer uw droomkoi selecteren? Dat kan!
U kunt met ons mee reizen om uw eigen koi te selecteren en het geweldige land te ontdekken...

Hoe ziet een Koi Hunt eruit?

De reis begint met de vlucht van Amsterdam naar Tokyo (Narita). Vanaf daar gaan we met de trein naar Tokyo om vervolgens door te reizen naar Nagaoka, wat op zo'n 25 minuten van Ojiya ligt. Ojiya is het 'Koi dorp' in het Niigata gebergte, de thuishaven van de koi kwekers in het Noorden.

Vaak proberen we voordat we daadwerkelijk aankomen al enkele afspraken te maken met kwekers. Zo kunnen we direct aan de slag. Op een dag bezoeken we meerdere kwekers, soms enkel om te kijken, vaak om Koi te selecteren. Door de week heen worden er verschillende afspraken met kwekers gemaakt om bijvoorbeeld mee te helpen met het afvangen van een mudpond of om als eerste aanwezig te mogen zijn ná afvangst.

Deze afspraken zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat we uit de nieuwe lichting koi, eerste keus hebben. Zo kunnen we blijven garanderen dat we de mooiste exemplaren mee naar Sneek nemen.

Na een drukke week is het tijd om weer terug te gaan. Dit doen we vaak met een laatste overnachting in Narita. Zo hebben we tijd om nog even van de mooie Tempelparken, natuur en Japanse cultuur te genieten.

Zelf naar Japan?

Wellicht droomt u er al jaren van om zelf een keer het land van de reizende zon, Japan, te bezoeken. Koicentrum Sneek biedt u een geheel verzorgde reis aan, met een bezoek aan de mooiste plekjes en bij de beste kwekers.

In de reis zit inbegrepen;
- Hotelovernachtingen
- Ontbijt, lunch en diner
- Vliegticket
- Treinkaartjes

Daarnaast koopt u uw koi rechtstreeks bij de kwekers voor een speciaal tarief. Waar we u graag meer over vertellen.
Heeft u interesse om een keer met ons mee te reizen? Stuur vrijblijvend een mail of kom eens langs in de winkel, dan vertellen we u alle ins en outs.

...