Japanreis Oktober 2019 - Dag 3
Door Sander
21 October 2019 4:00 pm
Harvest Yamamatsu
Harvest Yamamatsu

Daaaar zijn we weeer.... Iets later dan normaal, maar daar is dan ook een reden voor...

Vandaag konden we eindelijk de investeringen van de afgelopen dagen oogsten!
We begonnen de dag bij Otsuka, hier hadden we al vroeg een afspraak. Zijn nieuwe small nisai waren net binnen. De bakken zaten goed vol, dus veel keuze... We kopen hier 3 boxen van in totaal 26 stuks, heeeel scherp geprijsd en veel variatie, met enkele zeer unieke exemplaren. Hier komen ze...

DIVERSE VARIËTEITEN. 25-35cm. Met onder andere; Ai goromo, budo goromo, kage shiro Utsurimono, Goshiki.
De prijzen vind je op onze koi aanbod pagina. 

En met als klap op de vuurpijl een KADO GIN ASAGI. Kijk maar eens goed naar de schubben 

Zeer goed geslaagd bij Otsuka dus. Dan rijden we direct door naar Miya, een kweker die altijd binnen een paar weken is uitverkocht. We zijn op tijd, want hij is net klaar met uitladen van nieuwe koi. Je moet hier altijd een afspraak maken, dus we zijn precies op tijd. We selecteren hier ook een 10 stuks. De prijs/kwaliteit verhouding van deze kweker is altijd erg goed.

45cm, net afgeviste koi,  dus nog een beetje stress. Maar leuke variëren: Tancho Showa, Ginrin bekko, Ginrin Kohaku, en 2 kin Showa die nog volop in ontwikkeling zijn. Je ziet ze hieronder;Dan de bonus koi. Het voordeel van eerste keuze. Een hele mooie ginrin shows , shiro Utsurimono, doitsu KUJAKU en de klapper is de Gin Shiro. Ook weer zeer blij me de nieuwe aanwinsten van MIYA!

Het is nog redelijk vroeg in de ochtend, dus we besluiten een vroege lunch te doen.
Om 13:30 staat er namelijk iets bijzonders op het programma.

Zoals vele weten hebben we vorig jaar november 26 nisai gekocht bij Sakai Yamamatsu, welke allemaal in Azukari zijn gegaan. We gaan er vandaag 15 (!) harvesten. Voor mij een enorm spannend moment, vanwege het risico van azukari maar ook zeker de potentiele ontwikkeling van de koi.

We zijn mooi op tijd bij Yamamatsu en na het inpakken van de spullen rijden we naar de mudpond, ik voel ondertussen redelijk de zenuwen...

Het afvangen gaat gelukkig snel en ik zal hier in het dagverslag uitgebreider verslag van doen (inclusief mooi foto's van het harvesten). Alle koi die erin gegaan zijn komen er uit! De kwaliteit is waanzinnig!! Alle koi hebben zich goed ontwikkeld, sommige zelfs boven alle verwachtingen. Later in de week gaan we terug om alle foto's en filmpjes te maken, we geven de koi eerst even wat rust.

1 Koi heb ik wel op de foto gezet, een Sanke met hoge verwachtingen. Maar deze overtrof alles! Kijk naar de foto van Nisai (links) en 5 minuten na het vangen (sansai). Geweldige ontwikkeling. En zo zijn er vele meer!! . Onze investering in oktober 2018 begin zijn vruchten af te werpen.

De foto staat er hiernaast tussen.

Voor vandaag was dit het, een zeer geslaagde dag dus! Met mooie aankopen en goede azukari resultaten! Morgen is weer een drukke dag en we moeten heel vroeg op dus hier laat ik het bij voor vandaag . Neem gerust contact op via app als je een koi wilt reserveren of aankopen. Koop je een koi aan terwijl we in Japan zijn, dan krijg je een leuke extra korting... 

Bedankt en tot morgen!


Bedankt voor het lezen en tot morgen!

Bekijk al onze aankopen van deze reis op:
https://koicentrumsneek.nl/koi-aanbod/ of
https://www.youtube.com/playlist?list=PLbkH20k062M5yj_3n1V3W368kPH88rEY3

Sayônara!

Sander

P.S. Mocht u interesse hebben in 1 of meerdere van onze aankopen of nog op zoek zijn naar een bepaalde koi?
Neem gerust contact met ons op.

WhatsApp Groep (SPAM vrij):
Klik hier om je aan te melden

WhatsApp/Telefoon:
+31(0)639752974
Facebook/Messenger & Instagram:
https://facebook.com/koicentrumsneek/ of 
https://www.instagram.com/koicentrumsneek/

Email:
info@koicentrumsneek.nl